Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кошти, сплачені на нечинні рахунки Держказначейства через веб-портал "Судової влади України", повернуто платникам,- ДП "ІСС"

27 січня 2020, 16:15

З 1 січня 2020 року діють нові реквізити для сплати судового збору та інших платежів. Оновлені реквізити рахунків для зарахування судового збору та інших рахунків для зарахування надходжень до бюджетів при розгляді справ у судах, що почали діяти з 1 січня 2020 року.

Також звертаємо Вашу увагу, що з 1 січня 2020 року діятимуть нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів за стандартом IBAN. Застосування IBAN стає обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Кошти, які були сплачені на нечинні рахунки Державної казначейської служби України через систему он-лайн сплати судового збору на офіційному веб-порталі "Судової влади України", повернуто платникам.

Постановою правління Національного банку України «Про запровадження міжнародного банківського рахунку (IBAN) в Україні» від 28 грудня 2018 року № 162 встановлено нову форму банківських рахунків для розрахунків. З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба України перейшла на ведення бухгалтерського обліку за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 №1203, із змінами та доповненнями. А вже з 8 січня 2020 року сплата судового збору могла бути здійснена за оновленими реквізитами.

Кошти, що надійшли на нечинні рахунки Державної казначейської служби України в інший спосіб, окрім системи он-лайн сплати судового збору, можуть бути повернені платникам після звернення до відповідної банківської установи.

За повідомленням прес-служби 

Державного підприємства «Інформаційні судові системи»