Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України нагадало судам про необхідність затвердити штатні розписи судів з 1 січня 2020 року

22 січня 2020, 10:20

Державною судовою адміністрацією України на адресу голів апеляційних, апеляційних спеціалізованих, місцевих спеціалізованих судів та начальників територіальних управлінь ДСА України направлено лист від 11 січня 2020 року щодо тимчасових штатних розписів.

У листі, зокрема зазначається, що з метою виплати суддівської винагороди та оплати праці працівників суду й установ системи правосуддя відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», штатні розписи необхідно затвердити з 1 січня 2020 року.

При цьому посадові оклади суддів у штатних розписах для суддів місцевих судів визначаються у розмірі – 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а для суддів апеляційних судів – 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України постанови, яка визначить Схему посадових окладів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя, у штатні розписи будуть внесені відповідні зміни.

За повідомленням прес-служби ДСА України