Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просять зобов’язати КМУ затвердити Правила розслідування аварій в цивільній авіації

03 грудня 2019, 12:36

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов ТОВ «Авіакомпанії Браво» до Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України та Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Уряду щодо не прийняття відповідно до чинного законодавства правил та умов проведення розслідування авіаційних подій (аварій) в галузі цивільної авіації. Серед інших вимог позову – зобов’язати Кабінет Міністрів України затвердити такі правила та умови протягом 30 днів з моменту набрання рішенням у даній справі законної сили.

До суду також надійшла заява про забезпечення позову, в якій позивач просить суд заборонити Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами розслідувати аварію з літаком ТОВ «Авіакомпанія Браво», що стався у червні 2018 року, до набрання законної сили рішенням у цьому адміністративному спорі.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

За повідомленням прес-служби суду