Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невгамовний 5-Б спробував себе у ролі учасників процесу у стінах Миколаївського апеляційного суду

02 грудня 2019, 10:35

У п’ятницю, 29 грудня 2019 року, учні 5-Б класу Миколаївської гімназії №2 завітали до нашого суду, щоб взяти участь у проєкті Миколаївського апеляційного суду «У суддівській мантії» та випробувати себе у ролях учасників судового процесу й у такий спосіб отримати перші знання з правознавства, а ще дізнатись про свої права та обов’язки.

   

Яка тривалість розгляду справ?, Яка справа найбільше запам’яталась?, Як це бути суддею?,  Яка суддівська винагорода?, та Як стати суддею?  на всі ці питання школярам відповів голова суду Микола Міняйло.

Ще зовсім юні «судді» вирішували справу про відшкодування шкоди завданої ведмедикові. Кожен учасник гри перед її початком отримав роль шляхом жеребкування. Школярі мали можливість спробувати себе не тільки у ролі суддів, а й у ролі позивача, відповідача, адвокатів, свідків, секретаря судового засідання та судового розпорядника. Все було по справжньому: мантія, нагрудний знак, суддівський молоток та спір між героями мультфільму.

  

  

  Окрім того, у другій половині заходу учнів чекав квест-кросворд та підказки, які необхідно було віднайти у приміщенні суду.  

  По завершенні заходу школярі отримали нагороди та солодкі подарунки, а на хвилі емоції вказали, що не прощаються, а обов’язково ще прийдуть у суд на нові пізнавальні та активні заходи.

   Кмітливі, допитливі та не по-дитячому розумні такими школярі запам’ятались у стінах Миколаївського апеляційного суду.

   

 Більше фото тут

 

За повідомленням прес-служби суду