Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створено громадську організацію «Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів»

29 листопада 2019, 17:27

25 жовтня 2019 року в Україні офіційно зареєстровано громадську організацію «Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів», створену для сприяння розвитку судової комунікації.

Про це під час Другого загальнонаціонального професійного форуму прес-секретарів судів повідомила голова правління новоствореної організації Ірина Паламарчук.

«Наша мета – це, перш  за все, розвиток унікальної та досить молодої в Україні  професії судових комунікаторів, – зазначила Ірина Паламарчук. – Крім того, організація має на меті об’єднати прес-секретарів судів у єдину організацію, залучити до співпраці людей, небайдужих до ідеї розширення комунікації суспільства та суду, за допомогою усіх можливих правових засобів сприяти розвитку комунікаційної діяльності та відкритості судів, а також професійному зростанню учасників асоціації. Також громадська організація має на меті  сприяти інституційному розвитку професії прес-секретаря та захисту його професійних інтересів».

Створення організації стало можливим завдяки Прес-центру судової влади України, ініціативній групі прес-секретарів судів та підтримки Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи України.

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів» є юридичною особою, має статус неприбуткової організації.

Членство в Асоціації є добровільним та індивідуальним, до організації можуть долучитися прес-секретарі та особи, на яких покладено обов’язки прес-секретаря, судді-спікери, судді та працівники апаратів судів, викладачі навчальних закладів, PR-спеціалісти та інші особи, які здійснюють діяльність, спрямовану на покращення комунікації між судовою владою та іншими гілками влади і суспільством.

Під час Форуму прес-секретарі судів визначили ключові напрями діяльності Асоціації на 2020–2021 роки, серед яких – підтримка навчальних та просвітницьких проектів, участь у розробці єдиних стандартів діяльності прес-секретарів, сприяння інституційному розвитку професії прес-секретаря, налагодження співпраці із національними та міжнародними організаціями у сфері судової комунікації, залучення додаткового технічної та фінансової допомоги для розвитку судової комунікації тощо.

З питань членства в організації прохання звертатися за телефоном (044)481-06-49.

 

Прес-центр судової влади України