Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Примусовий захід медичного характеру - наслідок невдалого телефонного жарту про замінування

07 листопада 2019, 12:06

24 липня 2019 року о 16:11,  чоловік  здійснив телефонний дзвінок на спеціальну лінію “102” та завідомо неправдиво повідомив оператора кол-центру служби “102” ГУНП в Хмельницькій області про замінування залізничної колії поруч із станцією “Волочиськ”, яка знаходиться за адресою: Хмельницька область, місто Волочиськ, вулиця Богуслаєва, 10а, що призвело до дезорганізації функціонування залізничної колії, порушення спокою працівників регіональної філії “Південно-Західна залізниця” АТ “Укрзалізниця” та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення.

В судовому засіданні «жартівник» пояснив, що він, перебуваючи у себе в будинку  з належного йому телефону зателефонував на лінію “102”. Після цього він спробував знову зателефонувати, щоб пояснити, що він пожартував. Однак, телефонна лінія вже була зайнята.

Оцінюючи зібрані у кримінальному провадженні докази їх сукупності, суд вважає доведеним, що особа вчинила завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яка загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, за що передбачена кримінальна відповідальність за частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України.

Згідно висновку судово – психіатричного експерта  чоловік на момент вчинення злочину виявляв легку розумову відсталість зі значними поведінковими розладами, що потребують лікування.  Він не усвідомлював значення своїх дій та не міг керувати ними.

В результаті, стосовно особи, було застосовано примусовий захід медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

 

За повідомленням прес-служби суду