Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив рішення про зупинення роботи ясел-садка задля безпеки дітей та працівників

05 листопада 2019, 12:07

Такого висновку дійшов Закарпатський окружний адміністративний суд , розглянувши  позовну заяву Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Відділу освіти Іршавської РДА  та Осійського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку Осійської сільської ради Іршавського району Закарпатської області.

Суд встановив, що за наслідками планової перевірки Дошкільного навчального закладу встановлені суттєві порушення вимог Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в Україні, Державних будівельних норм України "Системи протипожежного захисту",  які відповідачами не усунуті.

Суд зазначив, що всі виявлені  порушення прямо впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації чи пожежі, що спричинить загрозу життю та здоров'ю людей. Також ці порушення позбавляють можливості своєчасного  виявлення надзвичайної ситуації,  її ліквідації, евакуації людей та їх захисту від наслідків .

Виходячи з того, що обставини, які стали підставою для звернення позивача до адміністративного суду, не перестали існувати та не усунуті, суд вирішив  застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи шляхом опечатування входу та відключення від джерел енергоживлення Осійського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/607/19.

 

За повідомленням прес-служби суду