Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДП «ІСС» автоматизувало процедуру знеособлення персональних даних

10 жовтня 2019, 13:49

Спеціалістами Державного підприємства «Інформаційні судові системи» було створено унікальний, ексклюзивний продукт у сфері інформаційно-телекомунікаційних технологій, - повідомляє прес-служба ДП «ІСС».

Кожний документ, який надходить до Єдиного державного реєстру судових рішень, містить дані, які не можуть бути розголошені для загального доступу. Ці дані підлягають знеособленню.

Старий механізм обробки персональних даних перестав відповідати сучасним реаліям та викликам наприкінці 2017 року. Принцип роботи модулю, що використовувався раніше, був об’єктом інтелектуальної власності російського розробника. Але його ефективність розцінюватись на рівні 20-30%.

Щодня до компанії надходить від 30000 до 60000 документів. Цю величезну кількість даних мали б обробляти не менше 40 операторів. Саме тому співробітниками ДП «ІСС» було розроблено унікальний модуль «Штучний інтелект», що дозволяє максимально збільшити ефективність обробки до 95%  і мінімізувати зайнятість спеціалістів. Штучні нейронні мережі не програмуються в звичайному розумінні цього слова, вони навчаються. Можливість навчання — одна з головних переваг нейронних мереж перед традиційними алгоритмами. Саме така модель використовується в нашому «штучному інтелекті».  Це аналог Siri, OK Google та інших «штучних інтелектів».

На сьогодні вся персональна інформація, що міститься в судових реєстрах, переноситься на цифрові носії. У наш час стрімкого розвитку діджіталізації винахід спеціалістів ДП «ІСС»  робить значний внесок в напрацювання сучасної вітчизняної та світової наукової думки.

Прес-центр судової влади України