Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У вересні 2019 року кількість онлайн-трансляцій судових засідань зросла у 2,5 рази

03 жовтня 2019, 16:01

YouTube-канал «Судова влада України» було створено 2 липня 2015 року. За весь час його існування проведено 1815 онлайн-трансляцій судових засідань та інших заходів.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» є адміністратором цього процесу та організовує технічний та технологічний механізм трансляцій у судах, займається плануванням трансляцій засідань, їх налагодженням та проведенням, контролює якість звуку та відео. Онлайн-трансляція засідань відбувається на YouTube-каналі та на веб-порталі «Судова влада України».

На сьогодні трансляції судових засідань у режимі реального часу технічними засобами є важливим механізмом забезпечення гласності судочинства. Основними їх завданнями є висвітлення перебігу суспільно-важливих справ, підвищення рівня довіри громадськості до суду, налагодження комунікації судової гілки влади з населенням, підвищення рівня правової освіти та культури суспільства. Саме тому ДП «Інформаційні судові системи» щодня вживає заходів щодо покращення програмних продуктів та системи відеотрансляцій. 

Лише за останній місяць кількість трансляцій збільшилася більше, ніж удвічі. Якщо за перший тиждень серпня було проведено 11 відеотрансляцій, то за перший тиждень вересня ця цифра зросла до 25. Збільшення їх кількості стало можливим у результаті покращення технічно-матеріального забезпечення судів. Також збільшилась кількість залів судових засідань, що обладнані системою відеоконференцзв’язку.

 

За повідомленням прес-служби

ДП «Інформаційні судові системи»