Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

09 вересня 2019, 14:47

6 вересня 2019 року відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого були затверджені пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень, а також розглянуті дисциплінарні провадження, порушені рішеннями Вищої ради правосуддя.

У засіданні Комісії взяли участь Голова Комісії Матвійчук В.В., члени Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Суховий В.Г., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д., Дроздов О.М., Остапець С.Л., Масенко Д.Є.

Перед початком розгляду питань порядку денного засідання члени Комісії задовольнили самовідвід Остапця С.Л. від участі у розгляді питань порядку денного 6 вересня 2019 року, а також задовольнили самовідвід члена Комісії Дроздова О.М. при розгляді 3 та 4 питань порядку денного.

До порядку денного Комісії було включено 11 питань, більшість яких стосувалася затвердження пропозицій комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя. Такі пропозиції було прийнято під час засідань цього комітету 16 та 23 серпня 2019 року.

Комісія затвердила пропозиції та уповноважила членів Комісії Голубицького С.С., Стародуба О.П., Гречківського П.М., Масенка Д.Є., Дроздова О.М. на підготовку відповідних запитів щодо отримання інформації, пояснень громадян стосовно дисциплінарних проваджень, які були передані до Комісії.

До порядку денного також було внесено розгляд дисциплінарного провадження, порушеного рішенням Вищої ради правосуддя від 18 квітня 2019 року № 1197/0/15-19, стосовно Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. та заступника Голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. за заявою Кравченко О.О.

Рішенням ВРП 18 квітня 2019 року за заявою Кравченко О.О. стосовно надання оцінки діям/бездіяльності Голови ДСА України Холоднюка З.В. та заступника Голови ДСА України Гізатуліної Л.В. було порушено дисциплінарне провадження та надіслано до Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

23 серпня 2019 року члени комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, ознайомилися з матеріалами дисциплінарної справи та внесли на розгляд Комісії пропозицію про відсутність в діях Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. та заступника Голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. складу дисциплінарного проступку та законних підстав для їх притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Заслухавши члена Комісії – доповідача Голубицького С.С., представників Манойленко К.В., Цвєткову К.В. та заступника Голови ДСА України Гізатуліну Л.В., Комісія ухвалила внести пропозицію Вищій раді правосуддя про закриття дисциплінарного провадження за заявою Кравченко О.О. у зв’язку з відсутністю в діях Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. та заступника Голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. складу дисциплінарного проступку та законних підстав для їх притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Оскільки під час розгляду дисциплінарного провадження, порушеного рішенням ВРП від 23 квітня 2019 року № 1274/0/15-19, з’ясувалося, що отримана інформація є неповною для ухвалення висновку, Комісія прийняла рішення відкласти розгляд дисциплінарного провадження, порушеного рішенням Вищої ради правосуддя від 23 квітня 2019 року № 1274/0/15-19, стосовно заступника Голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. за заявою Кирильчука О.І. у зв’язку з необхідністю додаткового з’ясування обставин та отримання більш повної інформації щодо обставин дисциплінарної справи.

Протокол засідання Комісії від 6 вересня 2019 року буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України