Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5100 гривень повинен сплатити чоловік за жорстоке поводження з твариною

05 вересня 2019, 17:04

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною 1 статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин).

Так, з матеріалів справи вбачається, що 2 вересня 2019 року на вулиці Метеорологічній чоловік, керуючи транспортним засобом, здійснив умисний наїзд на собаку.

Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник свою вину не визнав, пояснив, що під час руху собаку не бачив, здійснив наїзд випадково.

Суд дійшов висновку, що в матеріалах справи міститься відеозапис з якого вбачається, що правопорушник 02.09.2019 керуючи автомобілем по приватній території, здійснив умисний наїзд на собаку передніми та задніми колесами автомобіля. Під час наїзду собака знаходився попереду транспортного засобу, а тому чоловік, як водій, враховуючи не велику швидкість, з якою він рухався на автомобілі, не міг її не бачити. Свідок в письмових поясненнях зазначив, що він являється ФОП та має офіс по вулиці Метеорологічній, 02.09.2019 не знайомий йому водій, здійснив наїзд на сторожову собаку, котра здійснювала охорону території офісу.

Крім того, згідно підпункту 10.1 пункту 10 ПДР України, водій перед початком руху, перестроювання та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Не дивлячись на не визнання своєї вини, вина чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення підтверджується протоколом адміністративне правопорушення, письмовим поясненням свідка, відеозаписом, а тому суд піддав правопорушника адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 5100 (п’ять тисяч сто) гривень на користь держави та зобов’язав сплатити 384 гривні 20 копійок судового збору.

Звернемо увагу, що постанова судді може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду в десятиденний термін.

 

За повідомленням прес-служби суду