Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив авторське право на фото

03 вересня 2019, 09:48

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя захистив авторські права на фотографічні твори та стягнув з відповідача суму матеріальної та моральної шкоди.

Суть спору: позивач як професійний фотограф зробив фотографії людей, які здійснили роуп-джампінг (стрибок з Арочного мосту Запоріжжя). З метою просування свого авторського проекту серед прихильників даного виду екстремальних заходів він виклав фотографії в одну із соціальних мереж. Згодом йому стало відомо, що відповідач без його згоди надрукував зазначені фотографії в фотоальбомі до літературно-художнього видання «Запорізький край», який мав тираж більше 1000 примірників.
Представник відповідача в суді проти позову заперечував, посилаючись на необізнаність про власника фототвору.
Суд дійшов висновків про порушення авторського права та частково задовольнив позов автора, стягнувши з порушника компенсацію у розмірі 12 000 гривень та моральну шкоду у розмірі 10 000 гривень.

Суд ІІ інстанції погодився з висновками Жовтневого районного суду м. Запоріжжя та залишив рішення без змін.

З текстом рішення суду І інстанції можливо ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/82560990 або по № справи № 331/5075/18 на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/Page/1.

Фото: telegraf.com.ua

 

За повідомленням прес-служби суду