Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха провів вітальну зустріч із Лією Гуровіц, директоркою зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ судів міста Вашингтона, США

19 серпня 2019, 11:52

19 серпня 2019 року у Вищій раді правосуддя відбулася вітальна зустріч Голови Вищої ради правосуддя Володимира Говорухи із директоркою зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ судів міста Вашингтона, Федеральний округ Колумбія, США, Лією Гуровіц з нагоди початку тренінгової програми з комунікації для прес-секретарів судів у ВРП, а також для працівників Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду. Тренінги пройдуть за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Участь у зустрічі також взяли керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко та національний експерт Програми USAID «Нове правосуддя» Уляна Пашинна.

Лія Гуровіц має 30-річний досвід роботи у сфері інформаційно-просвітницької діяльності, координації медіа-заходів у судах та консультуванні суддів і  публічних осіб з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю. Лія Гуровіц – головний прес-секретар вищих судів столиці США надає коментарі щодо резонансних справ та ділиться успішними історіями з практики судів. Вона керує процесом наповнення веб-сайту судів новинами, а також оновленням офіційних сторінок судів в соціальних мережах – Twitter, Facebook, YouTube. Вищі суди Вашингтона мають найбільшу з усієї судової системи США аудиторію в Twitter.

Володимир Говоруха під час зустрічі подякував Лії Гуровіц за понад п’ятирічну співпрацю з Україною у сфері розвитку судових комунікацій, USAID, Асоціації судових комунікаторів США за підтримку участі делегації з України у Міжнародній конференції прес-секретарів судів, що відбулася у Клівленді, штат Огайо, США, 4–7 серпня 2019 року.

«Останні опитування громадської думки щодо довіри до судової влади в Україні, проведені Центром Разумкова, показують  велику різницю у рівні довіри між тими, хто має досвід взаємодії із судами (понад 46 %), та тими, хто ніколи не був в судах (11 %). Очевидно, їхнє уявлення про суд формується лише із повідомлень в медіа, ми хочемо змінити цю ситуацію і тому активно підтримуємо розвиток судових комунікацій», – зауважив Володимир Говоруха.

«Побудова позитивного іміджу суду вимагає часу, суди повинні бути відкритими, прозорими, проактивними, постійно розвивати конструктивні відносини із громадськістю», – зауважила Лія Гуровіц, наголосивши, що українські прес-секретарі за останні роки досягли значного прогресу у розвитку судових комунікацій, та зазначила про підтримку зусиль Вищої ради правосуддя у цій діяльності, зокрема, ініціативи Прес-центру судової влади України із започаткування щорічного форуму прес-секретарів судів в Україні для розвитку професії.

Прес-центр судової влади України