Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко на Кіровоградщині взято під варту

15 серпня 2019, 18:30

 

Сьогодні, 15 серпня 2019 року, слідчий суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда розглянув клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Кіровоградській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину С., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, 24 серпня 2018 року близько 01:30 чоловік, пересуваючись на автомобілі, який надав йому у користування громадянин К., селом Суботці Знам’янського району Кіровоградської області, помітив, як зі сторони центру села рухалась раніше йому не знайома Хріненко Д.О. У цей момент у підозрюваного виник умисел на вбивство. Діючи умисно та цілеспрямовано, підозрюваний за допомогою не встановленого слідством тупого і твердого предмета спричинив Хріненко Д.О. тілесні ушкодження кісток склепіння черепа, неповного перелому діафіза другої п’ясткової кістки правої кисті, повного осколкового перелому тіла нижньої щелепи, пошкодження остистого виростка четвертого поперекового хребця. Смерть настала внаслідок черепно-мозкової травми, яка супроводжувалася переломами кісток основи та склепіння черепа. Спричинивши смерть, громадянин С, маючи досвід у конспірації злочинної діяльності (раніше судимий), намагаючись ухилитись від кримінальної відповідальності, вирішив сховати тіло. З цією метою поклав тіло Хріненко Д.О. до себе в автомобіль на заднє сидіння та поїхав у бік села Новотрепівка Знам’янського району Кіровоградської області поруч з автодорогою Новополяна – Глибока Балка. Упевнившись, що нікого немає навкруги, розуміючи, що в цьому місці ніхто не буде шукати Хріненко Д.О., підозрюваний закопав тіло у полі та зник у невідомому напрямку.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, а саме до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду