Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок стосовно Олени Зайцевої і Геннадія Дронова в частині призначеного покарання залишено без змін

14 серпня 2019, 18:44

14 серпня 2019 року колегія суддів, під головуванням судді Володимира Протасова, розглянула апеляційні скарги Олени Зайцевої, її захисника Юлії Плетньової та Сергія Перепелиці – захисника Геннадія Дронова, які були подані на вирок Київського районного суду міста Харкова.

В апеляційних скаргах Олени Зайцевої і Юлії Плетньової ставилося питання про скасування вироку та пом’якшення покарання до 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

В апеляційній скарзі Сергія Перепелиці ставилося питання про скасування вироку районного суду, вважаючи провину Геннадія Дронова недоведеною.

Під час апеляційного розгляду заслухані доводи апелянтів та думки всіх сторін-учасників судового процесу.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила ухвалу та проголосила її резолютивну частину.

Апеляційні скарги Олени Зайцевої і захисника Геннадія Дронова - Сергія Перепелиці, залишені без задоволення.

Апеляційна скарга захисника Юлії Плетньової в інтересах Олени Зайцевої задоволена частково.

В частині вирішення цивільних позовів змінено вирок районного суду. Виключено з вироку посилання суду про солідарне стягнення з Геннадія Дронова і Олени Зайцевої на користь потерпілих суми відшкодування моральної та матеріальної шкоди. Постановлено стягнути з них моральну і матеріальну шкоду в рівних частинах.

Нагадуємо, вироком Київського районного суду 26 лютого 2019 року Геннадія Дронова і Олену Зайцеву визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення за частиною третьою статті 286 КК України. Кожному з них призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Задоволені цивільні позови потерпілих і визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад сім мільйонів гривень. Відшкодування вироком було призначено солідарно.

Кримінальну справу порушено за фактом трагічної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 18 жовтня 2017 року у місті Харкові на перехресті з вулицею Сумською. Після зіткнення автомобілів «Лексус» та «Фольксваген» загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані.

З мотивами постановленої колегією суддів Харківського апеляційного суду ухвали можливо ознайомитись після складання її повного тексту,- 16 серпня 2019 року в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Єдиний унікальний номер справи №640/1664/18.

За повідомленням прес-служби суду