Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі за дезертирство, - ухвалено вирок суду

12 серпня 2019, 12:43

7 серпня 2019 року Скадовський районний суд Херсонської області ухвалив вирок стосовно обвинуваченого за частиною третьою статті 408 Кримінального кодексу України (дезертирство, тобто самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) та призначив покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Солдат О. обвинувачувався у тому, що будучи військовослужбовцем військової служби за мобілізацією військової частини – польова пошта, в порушення статутних вимог, 20 лютого 2016 року самовільно залишив базовий табір цієї ж військової частини, який на той час дислокувався у селищі Новомиколаївка Скадовського району Херсонської області та ухилився від військової служби до 24 травня 2019 року.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся. Пояснив, що мав конфлікт з командиром військової частини, після якого покинув місце несення служби та поїхав до дому у Івано-Франківську область й не повернувся.

При призначенні покарання обвинуваченому суд, враховував характер та ступінь тяжкості скоєного злочину та його наслідки. Також суд врахував особу обвинуваченого, який за місцем несення військової служби характеризується посередньо, раніше судимий, на момент вчинення злочину судимість не знята та не погашена, не одружений, на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває. Обставиною, які пом’якшує покарання суд  визнав щире каяття, про що свідчить повне визнання своєї вини, готовність нести передбачену законом відповідальність та активне сприяння розкриттю злочину, обставиною, яка обтяжує покарання - є рецидив злочинів.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

З повним текстом вироку можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 663/1523/19.

 

За повідомленням прес-служби суду