Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 13 років позбавлення волі засуджено чоловіка за вбивство тестя

04 липня 2019, 13:48

Суддею Хмельницького міськрайонного суду  засуджено до 13 років позбавлення волі  хмельничанина,  1979 року народження за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За матеріалами справи,  чоловік обвинувачувався у вбивстві власного тестя. Так, у липні минулого року, обвинувачений по місцю свого проживання  в післяобідній час розпивав зі своєю дружиною спиртні напої. За цією ж адресою мешкав і тесть. Чоловіки зустрілись в коридорі де на грунті неприязних відносин відбулась словесна суперечка, після якої обвинувачений взяв кухонний молоток  та наніс тестю 6 ударів в голову, від яких останній помер на місці події.

В судовому засіданні обвинувачений вказав, що дійсно між ним – перебуваючим в стані алкогольного сп’яніння та тестем виникла сварка, під час якої останній накинувся на нього з ножем, поранив йому ногу, якою він хотів вибити ножа, при цьому він захищаючись, можливо і наніс потерпілому по голові  декілька ударів кухонним молотком, якого підібрав на кухні, однак не пам’ятає як саме.

Суд  показання обвинуваченого  про те, що саме потерпілий  напав на нього з ножем, він – обвинувачений, можливо наніс  смертельні ушкодження останньому захищаючись від цього нападу, а також показання свідка  дружини обвинуваченого та доньки потерпілого про те, що в руках у батька під час бійки був предмет, схожий на викрутку,  суд розцінив відповідно,  як дані з метою уникнення від кримінальної відповідальності та як дані з метою вигородити свого чоловіка, і відхилив  їх, адже вони не послідовні, в деталях суперечать одні одним та  доказам по справі. Навіть в ході судового розгляду, по ходу дослідження наданих стороною обвинувачення доказів, обвинувачений неодноразово (тричі) змінював свої показання.  Про рану ноги, яку ніби – то йому спричинив  потерпілий, обвинувачений вперше заявив лише в ході судового розгляду. На момент його затримання про такі тілесні ушкодження він не заявляв, і, як слідувало  із відеозаписів з камер спостереження поліцейських, на момент їх прибуття, наявність такого ушкодження у  обвинуваченого  не вбачалось.

Суд знайшов вину обвинуваченого доведеною та призначив покарання з урахуванням існування  обставини, що обтяжує покарання -  вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння та вчинення злочину щодо особи похилого віку. Крім того, обвинувачений не розкаявся у вчиненому, тож судом було призначене покарання у вигляді 13 років позбавлення волі  із залишенням попередньо обраного запобіжного заходу – тримання під вартою до набрання вироком законної соли.

Наразі вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

 

За повідомленням прес-служби суду