Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою Вищого антикорупційного суду обрано Танасевич Олену Віталіївну (оновлюється)

07 травня 2019, 16:02

Головою Вищого антикорупційного суду обрано Танасевич Олену Віталіївну строком на 3 роки. "За" кандидатуру Олени Танасевич проголосувало 23 судді, інший кандидат на посаду Голови - Ольга Саландяк набрала 10 голосів, нікого не підтримали 5 суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України рішенням від 6 березня 2019  року №  343/вс 19 рекомендувала призначити Танасевич О.В. на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

 

Танасевич Олена Віталіївна  - професійна суддя, Указом Президента України від 18 травня 2012 року № 336/2012 вперше була призначена на посаду судді Печенізького районного суду Харківської області строком на п’ять років.

За результатами кваліфікаційного оцінювання Танасевич О.В. визнано такою, що підтвердила здатність здійснювати правосуддя у Вищому антикорупційному суді.

Порушень визначеного законом порядку надання ВККСУ рекомендації для призначення Танасевич О.В. не виявлено та не встановлено обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з призначенням її на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Вища рада правосуддя 18 березня 2019 року внесла подання Президентові України про призначення Танасевич О.В. на посаду судді цього суду.

За результатом голосування заступником Голови Вищого антикорупційного суду обрано Крука Євгена Васильовича. 

Крук Євген Васильович має досвід професійної діяльності адвоката, у тому числі щодо здійснення представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення щонайменше сім років.

Також в ході зборів було призначено слідчих суддів. Ними стали Андрій Біцюк, Володимир Воронько, Віра Михайленко, Наталія Мовчан, Оксана Олійник та Ольга Саландяк.


5 вересня 2019 року було визначено як дату початку роботи ВАКС. 

Детальніше, як проходять перші збори суддів Вищого антикорупційного суду: /bit.ly/2J87DDF

Прес-центр судової влади України