Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд заборонив ДБР проводити конкурс щодо формування складу Ради громадського контролю при Бюро

12 квітня 2019, 12:47

 

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету Міністрів України, третя особа: Державне бюро розслідувань про визнання протиправною та нечинною постанови Уряду, якою внесені зміни до Положення про Раду громадського контролю при ДБР та викладено у новій редакції сам Порядок формування її складу.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною та нечинною (з моменту прийняття)  постанову  Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. № 1086».

Водночас, до суду позивачем також  було подано заяву про забезпечення даного позову, а саме, позивач просить зупинити дію оскаржуваної постанови та заборонити ДБР проводити конкурс і визначати його результати з формування складу РГК на підставі положень Порядку формування складу Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, яка наразі оскаржується в Окружному адміністративному суді міста Києва.

12 квітня судом було ухвалено – задовольнити заяву про забезпечення позову, зупинити дію оскаржуваної постанови, а також заборонити Бюро проводити та визначати результати відповідного конкурсу. Як відомо, раніше ДБР оголосив про проведення конкурсу, а рейтингове інтернет-голосування за кандидатів до складу РГК зазначене протягом 18 квітня.

Водночас, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за даним адміністративним позовом і призначив на 23 травня підготовче засідання у даній справі.   

 

За повідомленням прес-служби суду