Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За рішенням суду державний бюджет поповниться на понад 128 тис. грн за несвоєчасне виконання ремонтних робіт дороги

13 лютого 2019, 15:06

Господарський суд Одеської області у складі судді Юлії Невінгловської розглянув справу №916/1527/18 за позовом Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради до відповідача ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» про стягнення штрафних санкцій за неналежне виконання зобов’язань за договором.
В ході розгляду справи судом встановлено, що між Департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради (замовник) та ТОВ «БК «Дорлідер» (підрядник) було укладено договір будівельного підряду, предметом якого є виконання капітального ремонту дороги по вул. Лазурна від вул. Озерна до берегової лінії в м. Миколаєві. Відповідачем було допущено прострочення термінів виконання зобов’язань за договором, що є однією з істотних умов договору. В порядку, встановленому законом, це і стало підставою для нарахування штрафних санкцій, які, в свою чергу, не були сплачені.
За результатами розгляду справи, господарський суд Одеської області дійшов висновку щодо наявності підстав для часткового задоволення заявлених прокурором позовних вимог та щодо стягнення з ТОВ «БК «Дорлідер» на користь Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради пені у розмірі 29620,71 грн. та штрафу у розмірі 98735,78 грн.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua/).

 

За повідомленням прес-служби суду