Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С. Нечуя-Левицького пройшли практику в суді

11 лютого 2019, 13:17

         Щороку студенти, що навчаються на юридичних факультетах різних вищих навчальних закладів України, проходять навчальну практику в Богуславському районному суду Київської області. Фахівці суду завжди допомагають майбутнім правникам закріпити свої теоретичні знання на практиці, оволодіти сучасними інноваційними технологіями, що використовуються в судах України.

            З 14 січня по 08 лютого поточного року в суді проходили практику 6 студентів Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради Богуславський гуманітарний коледж ім. І.С. Нечуя-Левицького.

            Керівництво суду та працівники апарату завжди розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді. Так, керівник апарату суду Шрамко Лариса провела бесіду та ознайомила практикантів з діяльністю, структурою суду, провела для студентів екскурсію по приміщенню суду в цілому та у архіві суду. Розповіла про деякі особливості зберігання та знищення судових справ. Практиканти побачили як виглядають найстаріші справи, що зберігаються в архіві з 1944 року та справи, відібрані для знищення. Також керівник апарату суду, яка виконує обов'язки прес-секретаря суду,  ознайомила студентів із роботою суду зі зверненнями громадян, заявами на доступ до публічної інформації, веб-сторінкою Богуславського районного суду на порталі «Судова влада» та сторінками суду в соціальних мережах.

            Секретар судових засідань Ведмеденко Ірина розповіла про вимоги щодо оформлення судових справ, закінчених провадженнм, для передання їх до канцелярії суду на зберігання.

            Консультант суду Шпак Катерина, відповідальна особа за приймання вхідної кореспонденції суду та здійснення автоматизованого розподілу справ, розповіла студентам про роботу підсистеми «Електронний суд», продемонструвала як виглядає особистий кабінет в підсистемі на прикладі власного. Показала які підгілки тут є та як подати позовну заяву до суду. Студентам було продемонстровано реєстрацію справ та здійснення їх автоматизованого розподілу за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

            За час проходження практики в Богуславському районному суді хлопці та дівчата кожного дня відвідували відкриті судові засідання, виконували практичні завдання, що їм доручали працівники апарату, таким чином знайомилися із роботою суду.

            Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

За повідомленням прес-служби суду