Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головному редактору «РИА Новости Украина» продовжено строки тримання під вартою

11 лютого 2019, 12:59

8 лютого 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О.,  розглянуто клопотання прокурора відділу Прокуратури АР Крим (з місцем дислокації в м. Херсон) про продовження строків тримання під вартою відносно головного редактора інформаційного агентства «РИА Новости Украина».

Як раніше було зазначено, з матеріалів вбачається, що метою діяльності підозрюваного була підривна діяльність проти України у вигляді системного наповнення медіа-простору України інформаційними та аналітичними матеріалами, що відповідають зовнішньополітичним інтересам Російської Федерації, забезпечення інформаційної підтримки зовнішньополітичної діяльності президента та уряду Російської Федерації в Україні, інформування української діаспори в країнах Європи, Азії та Америки про зовнішню політику Російської Федерації в українському контексті, інформаційне забезпечення зовнішньополітичних ініціатив Російської Федерації в Україні.

Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою ст. 28, частиною  третьою  ст. 109; частиною другою  ст. 110; частиною першою ст. 111; частиною другою ст. 28, частиною першою ст. 32, частиною першою ст. 161; частиною першою ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

Ухвалою слідчого судді від 8 лютого 2019 року клопотання прокурора було задоволено та  продовжено строк тримання під вартою підозрюваного до 8 квітня 2019 року включно.

За повідомленням прес-служби суду