Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом стягнуто понад 500 тис грн. за незаконну вирубку лісу на Прикарпатті

11 лютого 2019, 12:32

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області  від 10.01.2019 стягнуто з Державного підприємства «Івано-Франківський військовий лісокомбінат» на користь Державної екологічної інспекції у Івано-Франківській області 521715,19 грн шкоди.

 Державна екологічна інспекції у Івано-Франківській області  під час проведеної перевірки ДП «Івано-Франківський військовий лісокомбінат»  виявила факт здійснення вирубки дерев за межами дозволеної ділянки.

Судом встановлено розходження між матеріалами відводу ділянки до рубки (проведеної контрольною бусольною зйомкою по даних румбах та довжинах промірів) та контуром фактичного вирубування.

Враховуючи викладене та беручи до уваги те, що відповідач як лісокористувач не забезпечив охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території, допустив  вирубку лісу, чим заподіяно матеріальну шкоду лісовому фонду України, суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог,  нарахований розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу шляхом незаконної рубки дерев підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 10.01.2019 у справі № 909/1041/16 можна ознайомитися за посиланням.

За повідомленням прес-служби суду