Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП призначила Ольгу Кравченко на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України

31 січня 2019, 12:25

Вища рада правосуддя 31 січня 2019 року розглянула питання про призначення на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України Кравченко Ольги Олександрівни, яка є другим за результатами конкурсу кандидатом.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова поінформувала, що Вища рада правосуддя згідно з пунктом 19 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» призначає на посаду та звільняє з посади Голову Державної судової адміністрації України та його заступників.

Згідно зі статтею 29Закону України «Про державну службу» другий за результатами конкурсу кандидат на зайняття вакантної посади державної служби має право на призначення на таку посаду протягом одного року з дня проведення конкурсу, якщо посада стане вакантною, а також у разі, якщо переможець конкурсу відмовився від зайняття посади або йому відмовлено у призначенні за результатами спеціальної перевірки.

За результатами спеціальної перевірки щодо Кравченко Ольги Олександрівни інформації, що перешкоджає зайняттю нею посади, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища, або посади з підвищеним корупційним ризиком, не виявлено.

Відповідно до перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», до Кравченко Ольги Олександрівни не застосовуються заборони, передбачені частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Вища рада правосуддя вирішила призначити Кравченко Ольгу Олександрівну на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України з дати початку фактичного виконання нею посадових обов’язків строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства.

Нагадаємо, що за результатами конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя переможцем конкурсу на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України визначено Привалову Нелю Євгеніївну, другим за результатами конкурсу  кандидатом на зайняття цієї посади визначено Кравченко Ольгу Олександрівну (протокол засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя  від 2 лютого 2018 року № 3).

Проте рішенням Вищої ради правосуддя від 24 травня 2018 року № 1530/0/15-18 Приваловій Н.Є. відмовлено у призначенні на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України.

 

Прес-центр судової влади України