Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просять встановити відсутність у Уляни Супрун міністерських повноважень

10 січня 2019, 13:01

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Ігоря Мусійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра. Позивач просить суд встановити відсутність у Уляни Супрун компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України «Про Кабінет міністрів України»,  пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затверджене відповідною Постановою Кабміну. Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Раніше до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Віталія Купрія до виконуючої обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра.

Водночас, на розгляді в Окружному адміністративному суді міста Києва знаходиться позов народного депутата  Андрія Деркача до координаторів коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді Артура Герасимова та Максима Бурбака про бездіяльність відповідачів щодо незабезпечення внесення парламентською  коаліцією пропозиції щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я України та просить зобов’язати їх, як координаторів коаліції, забезпечити внесення коаліцією пропозиції прем’єру щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я.

 

За повідомленням прес-служби суду