Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Єдність та професійність – головне гасло речників судів Херсонської області у розбудові ефективної комунікації судів

03 грудня 2018, 10:01

29 листопада 2018 року в Херсонському апеляційному суді відбувся семінар на тему: «Єдність та професійність – основа комунікаційної діяльності судів», який зібрав  речників місцевих загальних судів Херсонської області для спільного обговорення останніх досягнень у діяльності прес-служб судової системи, опрацювання принципів висвітлення діяльності судів та основ інформаційного наповнення відповідних веб-сайтів.

Голова апеляційного суду Олександр Коровайко, відкриваючи захід, привітав колег та звернув увагу на те, що єдині основи функціонування прес-служб судової системи та професійне інформування суспільства про діяльність судів мають важливе значення для розбудови ефективної та злагодженої комунікації між суспільством та судовою владою.

       

Головний спеціаліст  із забезпечення зв'язків зі ЗМІ Херсонського апеляційного суду, Легка Ірина, на початку обговорення зазначила про важливість застосування єдиних стандартів та вимог при підготовці матеріалів для публікацій на веб-сайтах судів та налагодженні співпраці з представниками мас-медіа з метою забезпечення  єдиного формату комунікації судової влади в інформаційному просторі. 

   

Під час жвавого обговорення увагу було приділено питанням підготовки судових новин, організації ефективної роботи прес-служби суду, якісного та інформативного наповнення сайтів судів тощо. Зокрема, учасники обговорили особливості написання інформаційних повідомлень про розгляд судових справ, рішення судів, актуальну судову практику тощо, які можуть мати зацікавленість як для юридичної спільноти, так і для суспільства в цілому. Зупинилися також на питаннях використання соціальних мереж як ефективного засобу інформування суспільства про діяльність судів.

По завершенню семінару учасники висловили взаємну вдячність за цікаву та плідну роботу під час зустрічі.

 

За повідомленням прес-служби суду