Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув на користь Міністерства оборони України понад 1 млн.грн

16 жовтня 2018, 11:53

 Господарський суд Харківської області розглянув позов Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого в Чугуєві, про стягнення пені за порушення умов укладеного договору.

 У травні 2017 року, на підставі аукціону держзакупівель Чугуївське підприємство було визнано переможцем і уклало договір з Міністерством оборони України на поставку палива для газотурбінних двигунів загальною вартістю понад 59 млн грн.

 Умовами договору передбачено, що за порушення строків поставки продукції потрібно сплатити замовнику пеню в розмірі 0,1 відсотка від вартості продукції, з якої допущено прострочення виконання за кожний день, а за прострочення понад 30 днів додатково стягується штраф у розмірі 7 відсотків вказаної вартості. Міністерством оборони України була нарахована пеня в загальній сумі понад 1 млн. 200 тис. грн за допущення прострочення і відсутність поставки пального.

 «Підприємством не було доведено відсутність своєї вини у простроченні поставки пального, а навпаки ТОВ достовірно знало термін поставки товару і усвідомлювало власні можливості щодо забезпечення і реалізації умов договору. Також відсутні обставини, які ускладнювали або унеможливлювали виконання умов договору. Відповідно до частини 2 статті 217 Господарського кодексу України учасник господарських відносин відповідає за невиконання або неналежне виконання господарського зобов'язання»,– роз'яснили в прес-службі суду.

 Перевіривши матеріали справи, суд вирішив задовольнити позов Міністерста оборони України та стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю понад 1 млн 200 тис грн.

 

За повідомленням прес-служби суду