Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у стрілянині у дворі житлового будинку в м. Миколаєві обрано запобіжний захід

11 жовтня 2018, 09:47

Вчора, 10 жовтня 2018 року слідчим суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва обрано запобіжні заходи двом чоловікам, 1983 та 1988 р. н., яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України ( хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). 

З ухвали суду вбачається, що 08.10.2018 близько 03 год. 30 хв., один з підозрюваних разом зі своїм знайомим С., перебували у дворі одного з житлових будинків по пр. Миру в м. Миколаєві. Чоловіки мали при собі травматичну зброю – пістолет для відстрілу патронів несмертельної дії «Форт 12Р», що зареєстрований за С.

В цей же час у вказаний двір прибула група інших осіб, серед яких був другий підозрюваний, який також мав при собі травматичну зброю – пістолет для відстрілу патронів несмертельної дії «ПМРФ».

Знаходячись у дворі будинку, напроти першого під’їзду, у підозрюваних та інших (на даний час невстановлених осіб) виник умисел на грубе групове порушення громадського порядку шляхом з’ясування стосунків між собою з використанням зброї. 

Таким чином, підозрювані вчинили хуліганські дії з використанням зброї, під час яких С. отримав вогнепальні поранення обох ніг.  

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримала та просила задовольнити.

Підозрювані свою вину не визнали. 

Заслухавши  прокурора,  підозрюваних, захисників, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням суми застави 70 480,00 грн. та 61 670 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду