Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області започаткував нову рубрику “Екскурс в історію правосуддя”

20 серпня 2018, 17:05

Шпальти юридичних видань і сайти українських судів рясніють новинами із залів засідань. Сьогодні кожен має можливість дізнатися, які справи розглядають служителі Феміди і які рішення вони виносять. В той час як правосуддя минулих десятиліть приховане від широкого загалу за дверима архівів. Ми вирішили зазирнути у невідоме та проаналізувати, яким було судочинство десятки років тому. Тож започатковуємо нову рубрику “Екскурс в історію правосуддя”, у якій щотижня публікуватимемо цікаві судові історії з минулого.

Розпочнемо з вироку 1961 року народного суду Грицевського району (нині – Полонський районний суд).

Так, місцевий житель, який мав на утриманні четверо дітей, отримав 2 роки виправно-трудової колонії  за розкрадання (частина 2 статті 84 Кримінального кодексу Української РСР від 28.12.1960 року).

Згідно із вироком, 49-річний підсудний працював завідуючим магазином тамтешнього сільського споживчого товариства.  Чоловіка звинуватили в тому, що він систематично привласнював і розтрачував ввірені йому товарно-матеріальні цінності: видавав людям товари з магазину, не беручи за них гроші у касу. Дещо брав і собі. Частково гроші він повертав. Всього при передачі магазину виявили розтрату на суму 8221 рубель 80 коп. старими грошима, або 822 рубля 18 коп. новими. На час розгляду справи чоловік добровільно відшкодував 704 рублі. Та це не врятувало його від 2 років позбавлення волі.

Нові вражаючі історії людей із минулого читайте вже наступного тижня на нашому сайті та на офіційній сторінці суду у Фейсбук.

За повідомленням прес-служби суду