Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України запровадила один із модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

18 червня 2018, 09:11

Державна судова адміністрація України запровадила новий сервіс "Електронний суд" у 18-и пілотних судах України. Наказом ДСА України від 31 травня 2017 року  № 269 визначено суди, в яких "Електронний суд" запроваджено як один із модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), що повноцінно має запрацювати в судах України з першого січня 2019 року.

Відповідно до наказу "Електронний суд" з 4 червня 2018 запрацював у Київському апеляційному адміністративному суді; Апеляційному суді Одеської області; Київському районному суді міста Одеси; Одеському апеляційному господарському суді; Господарському суді Одеської області;  Вінницькому апеляційному адміністративному суді; Вінницькому окружному адміністративному суді; Донецькому апеляційному адміністративному суді, а також в усіх десяти районних судах міста Києва: Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Печерському, Подільському, Святошинському, Солом'янському та Шевченківському.

На практиці це означає, що в усіх зазначених судах громадянам забезпечено електронний доступ до правосуддя, яким надається повна інформація про рух судової справи, час і місце її розгляду, обмін процесуальними документами між судом та учасниками процесу, отримання судових рішень тощо. Слід зазначити, що для користування послугую "Електронний суд" громадянам необхідно зареєструватися у системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу і мати особистий електронний цифровий підпис, який є обов'язковою умовою для реєстрації документів у суді.

Широкому загалу правників інформацію про початок роботи модулю Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний суд" було повідомлено під час конференції "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки", що відбулася в Києві 1 червня 2018.

Презентуючи "Електронний суд" як складову частину ЄСІТС, заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький зазначив, що Державною судовою адміністрацією України розроблено та затверджено Концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яку направлено до Вищої ради правосуддя та погоджено з Державним агентством з питань електронного урядування. Власником ЄСІТС є ДСА України, а адміністратором і технічним розробником державне підприємство "Інформаційні судові системи".

Разом з тим, забезпечивши запуск "Електронного суду" та його тестування у пілотних судах, державне підприємство "Інформаційні судові системи" продовжує працювати над реалізацію наступних модулів електронного судочинства, якими передбачається наповнення "Електронного суду" шаблонами усіх процесуальних документів за усіма видами судочинства.

Державна судова адміністрація України буде вдячна за пропозиції щодо вдосконалення роботи сервісу. Ваші пропозиції та зауваження надсилайте на електронну адресу: e.court@ics.gov.ua

 

За повідомленням прес-служби ДСА України