Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адмінсуді з'явиться зала для роботи зі ЗМІ та кімната для адвокатів

15 червня 2018, 10:24

   В Одеському окружному адміністративному суді (ООАС), розташованому на Фонтанській дорозі, 14, продовжують покращувати умови для здійснення правосуддя, а також для комфортного перебування відвідувачів і більш якісної роботи самих працівників суду. Зазначимо, що приміщення на Фонтанській дорозі перейшло в розпорядження суду ще в 2009 році, але знаходилося на той момент, м'яко кажучи, у жалюгідному стані. Сміття, облуплена фарба, потріскана підлога і стіни зовсім не нагадували будинок Феміди. Але голова суду Олег Глуханчук не збирався миритися з таким станом речей і поступово будівлю почали приводити до ладу. У жовтні 2016 року в розпорядження суду перейшла частина приміщень лівого крила адмінбудинку корпус №3 колишнього Інституту сухопутних військ (1-2 поверхи), і на даний час загальна площа приміщень суду становить майже 7 тис.м.кв. Але найголовніше - не розміри будівлі, а цілковита його трансформація.

Відголоски минулого

   Завдяки професіоналізму та наполегливій ​​багаторічній роботі голови суду Олега Глуханчука справжні руїни перетворилися на сучасну офісну будівлю європейського зразка зі світлими і чистими кабінетами, в яких приємно перебувати. Ремонт ще повністю не закінчений, але вже зараз видно наскільки істотно змінилася ситуація. Тепер кожен суддя має свою залу засідань, закріплену виключно за ним, що значною мірою спрощує роботу і самим служителям Феміди і відвідувачам. За словами керівника апарату суду Надії Бойко, раніше суддям доводилося ділити зали засідань між собою, що створювало плутанину.

Такий вигляд приміщення суду мають сьогодні

- Відвідувачі приходили і дивувалися, чому минулого разу в цій залі засідань засідав один суддя, а тепер - інший. Їм доводилося звертатися до інформаційного центру, де співробітники апарату пояснювали, що до чого, і в якій залі сьогодні слухає справу той чи інший суддя. Відтепер таких проблем у нас не буде. Кожен з 33 суддів має свою залу засідань, - розповіла Надія Бойко.

   Крім того, натхнений позитивним досвідом канадських колег, в будинках правосуддя яких розмежовані робочі кабінети і зали судових засідань, Олег Глуханчук втілив цю ідею при організації роботи в Одеському окружному адмінсуді. Це дозволяє виключити будь-які способи тиску на суддю і втручання сторонніх в процесі підготовки до засідання. 

зала для роботи зі ЗМІ та громадскістю

   Минулого року в будівлі суду був відкритий новий корпус, де тепер знаходиться головний вхід, хол з сучасним інформаційним центром, відділ з надання судово-адміністративних послуг та аналітичної роботи (канцелярія), який працює без перерви, відділ організаційного забезпечення виконання рішень суду та архівної роботи . Крім того, суд обладнаний з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Але Одеський окружний адміністративний суд не стоїть на місці і постійно розвивається. Тому незабаром тут з'явиться кімната для адвокатів і зала для роботи із засобами масової інформації та громадськістю. 

- Це європейська практика, яка значно полегшить і поліпшить якість роботи адвокатів. Зараз, якщо їм потрібно переглянути якісь документи перед засіданням або щось підготувати, вони змушені робити це в коридорі, серед інших відвідувачів, де їм заважає шум і не найкомфортніші умови. Тепер же у нас з'явиться кімната для адвокатів, яка буде обладнана робочими місцями з інтернетом і, де вони зможуть нормально в спокійній обстановці підготуватися до засідань і вивчити документи, - повідомила керівник апарату.

 

Майбутнє кафе для відвідувачів

   Крім того, в ООАС незабаром відкриється зала для роботи із засобами масової інформації та громадськістю. В адмінсуді багато уваги приділяється взаємодії з представниками преси та громадських організацій, регулярно проводяться заходи за їх участі, тому Олег Глуханчук прийняв рішення обладнати окрему залу для подібних зустрічей. У приміщенні буде можливість проводити відео трансляції та забезпечувати зв'язок з колегами, що знаходяться в будь-якому куточку світу.

новий інформаційний центр суду

центральний хол суду

  Плани суду не менш грандіозні, ніж вже існуючі досягнення. На першому поверсі незабаром відкриється кафе для співробітників суду і відвідувачів, де кожен бажаючий зможе випити кави або пообідати в очікуванні розгляду своєї справи. Крім того, всі покажчики, які найближчим часом з'являться в будівлі для більш зручного орієнтування, будуть нанесені, в тому числі, шрифтом Брайля для зручності людей з інвалідністю. Проте це не всі інновації, які планується запровадити, але поки деякі з них краще залишити в секреті.  

    Джерело інформації