Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роль помічника судді у формуванні авторитету судової влади

17 квітня 2018, 12:00

16–20 квітня 2018 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 57 помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської та Рівненської областей.

Вітальними словами захід відкрили директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та голова господарського суду Львівської області Михайло Юркевич. Директор розповіла про результати завершення І блоку спеціальної підготовки кандидатів на посаду суддів, яка проходить у регіональному відділенні, закликала помічників суддів до активності й ініціативності та ретельно готуватись до майбутнього добору кандидатів. Михайло Юркевич подякував Національній школі суддів Україні за тривалу плідну співпрацю, поділився думками щодо нововведень у процесуальному законодавстві та побажав позитивних результатів у проходженні підготовки.

Підготовку проведуть судді Роксолана Качур, Ганна Шендрікова, Назарій Дулебко,  Ростислав Москаль, Христина Гладишева, Роман Хоростіль, суддя у відставці Тетяна Гірник, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Марія Коник, психолог Світлана Бєляєва, експерт із комунікацій Ольга Давид, історик Степан Білостоцький та філологи Марія Білоус і Надія Дзендзюра.

Помічники суддів розглянуть новели цивільного законодавства України, антикорупційне законодавство, удосконалять знання щодо підготовки справи до розгляду, ознайомляться із практикою вирішення слідчими суддями питань, пов’язаних зі слідчими діями, та особливостями застосування запобіжних заходів на досудовому слідстві.

Окрім оновлення та закріплення базових знань із права та процесу, слухачі розглянуть підходи психологічної адаптації у професії, навчаться розв’язувати кризові ситуації на роботі, зокрема, пов’язані зі спілкуванням із представниками ЗМІ.  Увагу слухачів буде зосереджено на питаннях щодо дисциплінарної та матеріальної відповідальності помічників суддів із врахуванням підпорядкування посади патронатній службі.

Також помічники суддів удосконалять знання правил правопису, поговорять про культуру мовлення та етикет у спілкуванні, визначать фактори впливу історичних явищ на авторитет судової влади та суддів.

За повідомленням прес-служби НШСУ