Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Яремчанський міський суд притягнув до відповідальності громадян Білорусії за демонстрацію георгіївської стрічки

11 січня 2018, 17:06

У середу 10 січня 2018 року в Яремчанському міському суді Івано-Франківської області відбулось засідання у справі про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина  Республіки Беларусь Злобіна В.В. за ч.1 ст.173-3 КУпАП (публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення).

 Судом встановлено, що згідно протоколу про адміністративне правопорушення від 10.01.2018 р., Злобін В.В. 10.01.2018 року о 10 годині 30 хвилин в с.Поляниця, по вул.Карпатській,  керуючи автомобілем МЕРСЕДЕС БЕНЦ ВІТО,  реєстраційний номер 0433КІ-1,  публічно використовував (демонстрував) прапорець із зображенням георгіївської (гвардійської) стрічки, розмістивши його на лобовому склі автомобіля.

В судовому засіданні Злобін В.В. повністю визнав свою провину у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-3 КУпАП України  та пояснив , що прапорець із зображенням георгіївської стрічки, був дійсно розміщений ним на лобовому склі автомобіля.

Крім того вина Злобіна В.В. була підтверджена протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями свідків, працівників поліції, фотографіями, документами  про  вилучення прапорця із зображенням георгіївської стрічки.

Суд, дослідивши матеріали адміністративної справи, вислухавши пояснення Злобіна В.В., встановив, що в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-3 КУпАП.

Враховуючи зазначені обставини справи, суд дійшов висновку, що для виправлення Злобіна В.В., а також для запобігання вчинення ним нових правопорушень, доцільно застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу за максимальною межею, встановленою санкцією ч.1 ст.173-3 КУпАП, у розмірі 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 2550 гривень.

Прапорець із зображенням георгієвської стрічки конфіскований та за постановою суду підлягає знищенню.

За повідомленням прес-служби суду