Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» у Державній судовій адміністрації України

22 грудня 2017, 11:10

Вища рада правосуддя під час засідання 21 грудня 2017 року розглянула питання про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» у Державній судовій адміністрації України.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова нагадала, що відповідно до пункту 19 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Вища рада правосуддя призначає на посаду та звільняє з посади Голову Державної судової адміністрації України, його заступників.

Пунктом 1 частини другої статті 6 Закону України «Про державну службу» визначено, що посади Голови державної судової адміністрації України та його заступників є посадами державної служби категорії «А» (вищий корпус державної служби).

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України «Про державну службу» вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу.

Рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «А» згідно з частиною другою статті 23 Закону України «Про державну службу» приймає суб’єкт призначення.

Член Вищої ради правосуддя, Голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби Тетяна Малашенкова повідомила присутніх про звернення Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка до Вищої ради правосуддя щодо оголошення конкурсу на вакантні посади державної служби категорії «А» в Державній судовій адміністрації України.

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Тетяну Малашенкову, керуючись статтею 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та статтею 23 Закону України «Про державну службу», Вища рада правосуддя вирішила оголосити конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя: першого заступника Голови Державної судової адміністрації України та заступника Голови Державної судової адміністрації України, з визначенням умов проведення конкурсу.

 

Прес-центр судової влади України