Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

22 грудня 2017, 11:00

Вища рада правосуддя 21 грудня 2017 року розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Доповідач із зазначеного питання – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова поінформувала, що відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі – Комісія), яка утворюється відповідно до закону.

Згідно із частиною другою статті 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» до складу Комісії входять:

два члени Вищої ради правосуддя, які не є суддями чи суддями у відставці;

два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є суддями чи суддями у відставці;

два члени Ради суддів України;

три судді Верховного Суду.

Частини третя, четверта зазначеної статті передбачають, що Вища рада правосуддя ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних вище суб’єктів формування Комісії.

13 червня 2017 року рішенням Вищої ради правосуддя № 1550/0/15-17 на підставі та в межах пропозицій суб’єктів формування затверджено персональний склад Комісії. Персональний склад Комісії затверджено із шести членів, крім суддів Верховного Суду.

Пленумом Верховного Суду 14 грудня 2017 року до Комісії обрано суддів Верховного Суду: Голубицького Станіслава Савелійовича, Стародуба Олександра Павловича, Сухового Валерія Григоровича.

Рада суддів України припинила повноваження у складі Комісії члена Ради суддів України Сухового Валерія Григоровича та делегувала для включення до складу Комісії члена Ради суддів України Суярко Тетяну Дмитрівну (рішення Ради суддів України від 14 грудня 2017 року № 85, № 86).

Відповідно до частини четвертої пункту 6 Положення про Комісію, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 18 травня 2017 року № 1172/0/15-17 у разі припинення повноважень члена Комісії відповідний суб’єкт призначення подає Вищій раді правосуддя пропозиції щодо внесення змін до персонального складу Комісії не пізніше ніж через місяць із дня закінчення (припинення) повноважень члена Комісії, на підставі чого Вища рада правосуддя ухвалює рішення про зміну в персональному складі Комісії.

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Тетяну Малашенкову, Вища рада правосуддя вирішила затвердити зміни до персонального складу Комісії вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, а саме виключити з персонального складу Комісії Сухового Валерія Григоровича – члена Ради суддів України, суддю Київського апеляційного господарського суду та включити до персонального складу Комісії суддів Верховного Суду Голубицького Станіслава Савелійовича, Стародуба Олександра Павловича, Сухового Валерія Григоровича та члена Ради суддів України, суддю господарського суду Харківської області Суярко Тетяну Дмитрівну.

 

Прес-центр судової влади України