Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У співпраці з МОН України та Комунікаційним комітетом системи правосуддя відбуваються навчально-виховні заходи для школярів

19 грудня 2017, 13:00

Мета заходу − систематизувати знання учнів про судову систему України, формувати вміння та навички дітей працювати в команді, захищати свої права за потребою в судовому порядку, працювати з нормативно-правовою базою, застосовувати здобуті знання в практичній діяльності, сприяти формуванню правової культури та популяризувати інститут судової влади серед молоді.

Педагогами у сфері правознавства, серед яких Нінель Клименко, Алла Усата, Олександр Наровлянський, Елла Ситник, у співавторстві з суддею господарського суду Харківської області Тетяною Суярко було розроблено методичні рекомендації з проведення подібних заходів із метою популяризації суду як інституції, усвідомлення важливості функції цих установ.

У рамках реалізації Концепції прямих зв’язків судів із громадськістю, що була затверджена Комунікаційним комітетом системи правосуддя, планується розробка методології та проведення таких заходів не тільки для школярів, а й для студентів. Такі заходи проводитимуться як в школах, так і в судах за допомогою розроблених Комітетом програм максимального охоплення старшої вікової категорії.

Суддя господарського суду Харківської області Тетяна Суярко зазначила, що судова влада не може залишатися осторонь формування правової культури молоді, тому судді, окрім своїх безпосередніх обов’язків, виконують і  просвітницьку місію та беруть участь у формуванні правової культури в суспільстві задля того, щоб громадяни були більш обізнані про свої права та могли грамотно себе захистити, в тому числі і в судовому порядку.

Захід проходив весело, цікаво та був пізнавальним. Діти мали змогу поставити судді Тетяні Суярко запитання щодо її професійної діяльності та зробити фото на згадку. 

Т.Суярко висловила сподівання, що подібні заходи будуть регулярно проводитись як в школах, так і в судах. Зокрема, в п’яти регіонах України було проведено презентації Концепції прямих зв’язків судів із громадськістю та надано методичні рекомендації очільникам судів для застосування положень Концепції на практиці. Сьогодні багато судів підтримали цю ініціативу та проводять різні навчальні та просвітницькі заходи в рамках реалізації Концепції прямих зв’язків судів із громадськістю, серед яких квести,  проекти «Один день з суддею», дні відкритих дверей, конкурси дитячих малюнків тощо.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України