Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харкові та Дніпрі обговорили підсумки першого конкурсу до Верховного Суду

20 вересня 2017, 19:28

Упродовж останніх двох днів у Харкові та Дніпрі обговорювали підсумки першого конкурсу до Верховного Суду. Участь у заході взяв член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Тарас Лукаш.

 Такі зустрічі у регіонах стали продовженням важливої просвітницької роботи активних правників, науковців та міжнародних партнерів у рамках проведення судової реформи.

Зокрема, правники обговорили перспективи функціонування нового Верховного Суду та роль у конкурсі тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей кандидатів, надали пропозиції щодо визначення професійних якостей кандидатів під час іспиту. Конкурсанти, які взяли участь у заході, та член Комісії розповіли присутнім про особливості процесу конкурсу та поділились особистими враженнями від проведених співбесід.

«Вважаю, що повага до людини та її гідності має бути основним лейтмотивом у роботі як виконавчої, так і судової гілок влади. Саме такий підхід використовувала Комісія під час проведення конкурсу до Верховного Суду та безпосередньо під час співбесід з кандидатами. Наразі Комісія аналізує всі процедури з метою їх вдосконалення, враховуючи отриманий під час проведення конкурсу досвід, а також зауваження та пропозиції», – зазначив Тарас Лукаш.

Він також додав, що Комісія й надалі буде докладати максимум зусиль для вдосконалення процедур та очікує, натомість, збільшення бажаючих взяти участь у доборах і наступних конкурсах, зокрема серед адвокатів та науковців.

Нагадаємо, що організаторами круглого столу «Верховний Суд: підсумки першого конкурсу» стали Асоціація правників України та Проект Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Джерело