Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новобрані члени ВРП про основні пріоритети у своїй діяльності

16 січня 2023, 11:14

Як повідомлялось, 11 та 12 січня 2023 року під час XІХ позачергового з’їзду суддів України шляхом таємного голосування обрано вісьмох членів Вищої ради правосуддя. 

Новобрані члени ВРП розповіли про основні пріоритети у своїй діяльності.

Котелевець Алла Вікторівна: "Важливим у процесі рефомування Вищої ради правосуддя залишається віднайденя компромісу між невтручанням у діяльність ВРП та забезпеченням позорості й ефективності ухвалених нею рішень".

Сасевич Олександр Михайлович: "Першочергово Вища рада правосуддя зараз має зважати на виклики сьогодення, на виклики, з якими нас зіштовхнула відкрита воєнна агресія росії. Необхідно оперативно реагувати на зміну територіальної підсудності справ, відрядження суддів, відновлення\збереження судових справ тощо. Ці питання зараз мають бути на постійному контролі й Вища рада правосуддя зобов'язана дивитись перспективно, завчасно пропонуючі шляхи вирішення ситуацій, що на жаль виникатимуть в результаті воєнних дій, а також у відбудовний період після нашої Перемоги!"

Усик  Григорій Іванович: "Член Вищої ради правосуддя має бути взрцем доброчесності, мати високий рівень професійної підготовленості та достатній життєвий досвід, що дозволить правильно застосовувати сукупність набутих знань та практики у вирішенні поставлених завдань. На теперішньому етапі, одним із найважливіших завдань є формування суддівського корпусу, який буде вільним від будь-якого зовнішнього впливу та політичного тиску, а також захист незалежності суддів".

Попікова  Ольга Володимирівна: "Судова незалежність вимагає особистої моральної відданості з боку кожного судді, з метою досягнення незалежності, для викорінення упередженості та корупції з національної правової системи. Для всіх нас, для цілої країни - це час не лише боротьби, допомоги, але й час переосмислення свого досвіду й своїх знань, які ми зобов'язані віддати нашій країні. Приницип верховенства права, принцип прав людини й її свобод стануть значимої сутністю не за формою, а за змістом".

Бокова Юлія Валеріївна: "Мій життєвий досвід та професійний шлях навчив мене наполегливій роботі, надав можливість опанування навички організаційної роботи, вирішення складних системних проблем та розв'язання надемоційних ситуацій, знаходячи точку справедливого балансу, залишаючись людиною, яка чесно дивиться людям в очі".

Ковбій Олена Василівна: "Упевнена, що попри незадоволення судами та суддями, яке існувало до війни, опинившись у суді, кожен формуватиме своє власне справжне враження про українське правосуддя в залежності від того, чи відчуватиме він повагу до себе, своєї гідності, силу закону й розуміння того, що справедливість існує. Кожна справа є фронтом для боротьби за правду, справедливість, зрештою, за повагу громадян і віру в правосуддя. Кожен суддя своєю щоденною поведінкою, вчинками та рішеннями має руйнувати негативні стереотипи. З початком повномасштабної війни я прийняла для себе одне з самих відповідальних рішень - вступити до лав територіальної оборони ЗСУ та прийняти вже третю в своєму житті присягу, яка передбачає бути не лише вірним народу України, а й захищати українську державу, навіть ціною свого життя".

Бондаренко Тетяна Знаменівна: "Я маю надію, що реформи судової системи найближчим часом будуть завершені та судова система в повній мірі зможе працювати над вдосконаленням як організаційних заходів діяльності так і судової практики, а судова влада, нарешті, посяде гідне місце у системі розподілу влад демократичної і правової держави, не тільки в тексті Основного Закону, але й у реальному житті".

Бурлаков Сергій Юрійович: "Безперечно, що визначальним принципом організації діяльності Вищої ради правосуддя є принцип верховенства права, незалежності суду і суддів як у відносинах із владою та суспільством, так і у відносинах із сторонами у будь-якій судовій справі - як складова гарантії незалежного та законного забезпечення прав і свобод людини шляхом неупередженого застосування права. Упевнений, що саме Вища рада правосуддя спільно із судами, прокуратурою, адвокатурою, органами суддівського самоврядування, органами та установами, створеними з метою добору суддів, прокурорів, їх професійної підготовки та оцінювання, здатні забезпечити цілісність, стабільність та дієвість усієї системи правосуддя".


За матеріалами Прес-служби Ради суддів України