Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 років ДСА України: "Система правосуддя України в умовах війни: національний та міжнародно-правовий вимір"

07 жовтня 2022, 10:00

Сьогодні в Києві розпочала роботу міжнародно-практична конференція на тему "Система правосуддя України в умовах війни: національний  та міжнародно-правовий вимір", приурочена до 20 річниці створення Державної судової адміністрації України.

Організаторами заходу виступили ДСА України та Національна школа суддів України. Серед запрошених учасників – Голова Верховного Суду, керівники органів та установ системи правосуддя, керівники парламентських комітетів, народні депутати, міжнародні партнери, голови судів, судді, працівники апарату судів та інші.

Звертаючись до учасників конференції,  Голова ДСА України Олексій Сальніков подякував усім присутнім за те, що в непростих умовах війни вони знайшли можливість приєднатися до конференції та обговорити важливі питання діяльності установи та системи правосуддя.

"Відзначення 20 річниці з нагоди створення ДСА України стане для нашої подальшої історії роком з маркером "війна". Саме крізь призму цього ми будемо давати оцінку своїм діям, визначати рівень стресостійкості, вмінню приймати непопулярні рішення, тримати удари та долати виклики. І я переконаний, що ми з гідністю разом це подолаємо, працюючи на пришвидшення Перемоги рідної України! Сьогодні я впевнено кажу, що війна вже не зламає наш загартований та міцний дух і прагнення до перетворень, а цей період для Державної судової адміністрації України буде означений вагомими здобутками, оскільки ще 20 років тому були означені чіткі та зрозумілі принципи її діяльності", - наголосив Олексій Сальніков.

Голова ДСА України у своєму вітальному слові також подякував своїм попередникам, які у свій час розбудовували, інституційно зміцнювали орган, що зараз є визначальним у системі організаційного забезпечення діяльності судової влади.

Олексій Сальніков висловив сподівання, що під час сьогоднішнього обговорення нагальних питань діяльності судової влади України в умовах війни буде знайдено цілий ряд нестандартних рішень, які дозволять оперативно вирішуючи складні питання, що стане ще одним підтвердженням того, що ДСА України, як інституція, відбулася.

Пресслужба ДСА України