Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надсилання судових повісток через додаток «Дія» допоможе врятувати судову систему від фінансового колапсу, – Олексій Маловацький

25 червня 2021, 16:01

На цьому наголосив в.о. Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький на другому засіданні Координаційного комітету з питань реалізації та впровадження цифрового проєкту у сфері правосуддя.

Олексій Маловацький зазначив про необхідність пришвидшення процесу впровадження електронних судових викликів і повідомлень, адже станом на 25 червня 2021 року про нестачу коштів для надсилання повідомлень сторонам у справах Вищу раду правосуддя повідомили більше ніж 220 судів.

Наразі ВРП систематизує та аналізує зауваження до проєкту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час засідання учасники обговорили пропозиції щодо вдосконалення проєкту цього Положення, які надійшли від Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України, Асоціації приватних виконавців України та Національної асоціації адвокатів України.

«Враховуючи, що на сьогодні недофінансування судової влади становить більше ніж 60 %, впровадження модулів ЄСІТС є пріоритетним завданням, яке буде реалізоване вже найближчим часом», – зазначив в. о. Голови ВРП Олексій Маловацький.

Остаточний варіант проєкту Положення про ЄСІТС з урахуванням усіх зауважень та пропозицій буде підготовлений Вищою радою правосуддя до кінця наступного тижня для узгодження складом Координаційного комітету.

 

Довідково:

Координаційний комітет з питань реалізації та впровадження цифрового проєкту у сфері правосуддя утворено при ВРП 11 травня 2021 року з метою сприяння найшвидшому впровадженню окремих модулів та удосконаленню функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

До складу Координаційного комітету ввійшли представники Вищої ради правосуддя, Міністерства цифрової трансформації України, Державної судової адміністрації України, Верховного Суду, Міністерства юстиції України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, народні депутати та інші.

Нагадаємо, між Вищою радою правосуддя та Міністерством цифрової трансформації України підписано Меморандум щодо співробітництва у сфері цифрового розвитку та впровадження цифрових інновацій в системі правосуддя України.

Вища рада правосуддя