Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже 250 суддів склали присягу та набули повноважень

15 грудня 2020, 17:51

Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко взяв участь в урочистій церемонії складання присяги суддів, яка відбулася в присутності Президента України у національному центрі «Український дім».

Присягу склали судді, які були призначені на посади указами Президента України в період з липня по грудень 2020 року за поданням Вищої ради правосуддя.

Це кандидати, рекомендації щодо яких за результатами конкурсного відбору надіслані до ВРП Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Президент України Володимир Зеленський привітав суддів зі складанням присяги та нагадав, що сьогодні в Україні також відзначають професійне свято – День працівників суду, яке було запроваджено указом Президента 20 років тому.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті Президента України Глава держави наголосив, що статус судді – почесний, але водночас дуже відповідальний і важливий. Він зауважив, що попереду на суддів чекає багато складної й часто невдячної роботи, адже у кожної сторони судового процесу – своє бачення справедливості.

«Ваша місія – бути вартовими об’єктивності, неупередженості, чесності, верховенства права та рівності всіх перед законом. І я вірю, що саме ці принципи ви будете захищати завжди під час юридичних «битв» сторін у правовому полі», – сказав Володимир Зеленський.

Президент побажав новопризначеним суддям успіхів у роботі в ім’я правосуддя, справедливості та на благо Української держави.

«Бажаю кожному завдяки щоденній та кропіткій праці, професійним якостям та людським принципам зміцнювати рівень довіри громадян України до судової системи й завжди відповідати високому званню «суддя» й такому поважному звертанню «Ваша честь», – резюмував Володимир Зеленський.

На церемонії також були присутні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін, Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Вища рада правосуддя