Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП вжила заходів реагування за фактом вибуху у внутрішньому дворі Вищого антикорупційного суду

08 жовтня 2020, 15:28

Вища рада правосуддя звернулася до Служби судової охорони, Офісу Генерального прокурора та Національної поліції України щодо невідкладного вжиття заходів із забезпечення особистої безпеки суддів, охорони приміщення Вищого антикорупційного суду та розслідування кримінального правопорушення за фактом вибуху у внутрішньому дворі Вищого антикорупційного суду.

Як зазначено у повідомленні Голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич, що надійшло до ВРП, 1 жовтня 2020 року у внутрішньому дворі Вищого антикорупційного суду стався вибух невідомого предмета, в результаті чого пошкоджено фасад будівлі установи.

Вищий антикорупційний суд розцінює цю подію як факт втручання у діяльність суду щодо здійснення правосуддя у спосіб, небезпечний для життя і здоров’я, з метою перешкодити виконанню суддями службових обов’язків.

ВРП звернулася до Генерального прокурора, Голови Служби судової охорони, Солом’янського управління поліції ГУ НП у місті Києві з відповідними запитами про вжиті заходи реагування на вказані у повідомленні Голови суду події, але на день проведення перевірки повідомлення О.Танасевич відсутня інформація про такі заходи.

Зважаючи на вказані обставини, ВРП встановила наявність підстав для вжиття заходів реагування, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», та вирішила звернутися до Служби судової охорони щодо невідкладного забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Вищого антикорупційного суду. Крім того, ВРП звернулася до Офісу Генерального прокурора та Національної поліції України щодо надання інформації про розкриття і розслідування кримінального правопорушення за фактами, викладеними у повідомленні Голови Вищого антикорупційного суду.

Вища рада правосуддя