Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ВРП Олексій Маловацький: Ситуація з виплатою коштів, недоотриманих суддями внаслідок карантинних обмежень, непроста

28 вересня 2020, 15:40

У державному бюджеті не передбачено виплати коштів, недоотриманих суддями внаслідок обмеження заробітних плат у період карантину, зауважив заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький в інтерв’ю інтернет-виданню Цензор.НЕТ.

Відповідаючи на запитання про можливість повернення суддям цих коштів після того, як Конституційний Суд України визнав неконституційним обмеження зарплат держслужбовцям та суддівської винагороди, заступник Голови ВРП зазначив: «Є суттєве недофінансування судової системи цього року, і бюджет наступного року планується з дефіцитом». Тому, вважає він, одна справа – рішення, а інша – його виконання.

За словами Олексія Маловацького, Вища рада правосуддя планує ухвалити з цього приводу рішення і звернутися до Уряду. «Але ми маємо розуміти Уряд та враховувати обставини, через які було введено ці обмеження. Водночас для нас важлива і позиція суддів, які можуть масово піти в суди, щоб добиватися повернення коштів, – пояснив заступник Голови ВРП. – Ситуація непроста, будемо шукати шляхи вирішення цієї проблеми».

На його думку, єдиний спосіб виконання цього рішення КСУ – досягнення домовленостей між Кабміном та органами суддівського врядування про спосіб погашення заборгованостей упродовж певного періоду.

Вища рада правосуддя