Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще однієї судді, яка перейшла на службу до окупаційних судових органів

28 вересня 2020, 14:25

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишньої судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що колишня суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, яка після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави – окупанта, розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, незаконно керуючись законодавством Російської Федерації, ухвалювала протиправні рішення, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної  діяльності проти України.

У тому числі, у складі незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим Російській Федерації» ухвалювала «судові рішення» у справах за російським законодавством.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя