Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлено про підозру одному з керівників Харківського окружного адміністративного суду

23 вересня 2020, 13:03
22 вересня 2020 року прокурорами САП за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора повідомлено про підозру одному з керівників Харківського окружного адміністративного суду, викритій напередодні на наданні неправомірної вигоди.

Так, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, тобто надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Керівник суду намагалася вчинити тиск на одного з суддів окружного суду, а у подальшому спробувала його «підкупити» за ухвалення рішення на користь комерційної компанії в адміністративній справі щодо земельного питання.

21 вересня 2020 року посадовця суду було викрито «на гарячому» в рамках спільної операції детективів НАБУ спільно з CБУ за процесуального керівництва прокурорів САП - одразу після передачі нею неправомірної вигоди.

Разом з тим повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.