Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Тернопільщині та Житомирщині судові охоронці удосконалюють свою майстерність у володінні зброєю

26 серпня 2020, 15:35

Важливим елементом професійної підготовки співробітників Служби судової охорони є вогнева підготовка. Адже для захисту усіх учасників судового процесу від протиправних посягань охоронець правосуддя повинен володіти сформованими навичками застосування заходів примусу, зокрема спецзасобів та вогнепальної зброї.

Тому сьогодні, 26 серпня, у межах заходів професійної підготовки зі співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області пройшли практичні заняття з вогневої підготовки.

Судові охоронці підвищили свої знання з вивчення матеріальної частини пістолета Макарова та спеціального засобу Форт-17Р, удосконалили навички стрільби й безпеки під час поводження з вогнепальною зброєю та спеціальними засобами.

"Під час вогневої підготовки, навчальних стрільб у судових охоронців формується майстерність володіння зброєю, удосконалюються особистісні якості, психічна стійкість та готовність до ефективних дій у разі виникнення екстремальних ситуацій чи нетипових подій", - зазначив начальник відділу професійної підготовки та підвищення кваліфікації Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області підполковник Служби судової охорони Володимир Недоліз.

А в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Житомирській області напередодні заняття з вогневої підготовки пройшли на базі приватного підприємства “Фобос”.

Співробітники Служби ознайомилися зі зразками зброї, яка перебуває на озброєнні правоохоронних органів України, удосконалили навички поводження зі зброєю та виконали вправи навчальних стрільб із пістолета Форт-17Р.

За словами т. в. о. начальника Територіального управління Служби у Житомирській області полковника Служби судової охорони Миколи Юхимчука, навички поводження зі спеціальними засобами є необхідною умовою якісного та професійного несення служби судовими охоронцями під час забезпечення безпеки об’єктів системи правосуддя.  

 

 

Служба судової охорони