Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще три судові установи на Донеччині, Дніпропетровщині та Миколаївщині відтепер охороняються Службою судової охорони

25 серпня 2020, 15:58

Сьогодні, 25 серпня, одразу три судові установи на Донеччині, Дніпропетровщині та Миколаївщині перейшли під охорону Служби судової охорони.

Відсьогодні громадський порядок у Першому апеляційному адміністративному суді в апеляційному окрузі, який включає Донецьку і Луганську області та  розташований у місті Краматорську, забезпечуватимуть співробітники Служби судової охорони. 

У присутності голови та колективу Першого апеляційного адміністративного суду до співробітників Служби, які заступили на охорону судової установи, звернувся начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Служби судової охорони Андрій Єпур. Він зазначив, що найважливішим для судових охоронців є якісне та відповідальне ставлення до виконання своїх посадових обов’язків з охорони і забезпечення безпеки суду, дотримання ними санітарних вимог.

"Безпека в суді є одним із ключових чинників довіри громадян до правосуддя, а запровадження європейської практики охорони правопорядку спеціалізованим підрозділом є важливим кроком у реалізації заходів судової реформи", – додав полковник Служби судової охорони Андрій Єпур.

На знак того, що відтепер Перший апеляційний адміністративний суд охороняється Територіальним управлінням Служби у Донецькій області, полковник Служби судової охорони Андрій Єпур вручив голові суду Ігореві Геращенку плакетку.

Варто додати, що Перший апеляційний адміністративний суд став дванадцятим органом Феміди Донеччини, який охороняється Службою судової охорони.

А на Дніпропетровщині чотирнадцятою установою судової влади, яка перейшла під охорону Служби, став Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська.

Заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області полковник Служби судової охорони Микола Шикуло представив колективові установи судових охоронців, які забезпечуватимуть пропуск осіб до приміщення суду, підтримуватимуть у ньому громадський порядок і безпеку, вживатимуть заходів для запобігання вчиненню правопорушень відвідувачами установи.  

А голова Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Вадим Гончаренко у своїй промові привітав співробітників Служби судової охорони і зазначив, що відсьогодні суд буде під пильним наглядом судових янголів-охоронців.

Сьогодні ж Служба судової охорони взяла під свою охорону приміщення Ленінського районного суду м. Миколаєва.  

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Територіального управління Служби судової охорони у Миколаївській області підполковник Служби судової охорони Микола Іщенко проінструктував співробітників, які заступили на охорону суду, і побажав їм професійно виконувати свої функціональні обов’язки, особливу увагу звернув на суворе дотримання карантинних правил і заходів.

За доброю традицією Служби судової охорони, жіночим колективам прийнятих під охорону судових установ подарували квіти.

Загалом під охороною Служби судової охорони вже перебувають 347 об’єктів судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах Феміди на службу заступає понад 1050 судових охоронців.

 Служба судової охорони