Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАС ВС ініціює співпрацю з освітянами для розвитку правової грамотності старшокласників

21 серпня 2020, 14:57

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду звертається до освітян з ініціативою щодо спільної реалізації проєкту «Касаційний адміністративний суд – старшокласникам».

Суд вважає своїм обов’язком долучитися до формування правової компетентності учнівської молоді у сфері публічно-правових відносин, розвитку правової грамотності, сприяння професійному самовизначенню старшокласників, правильному сприйняттю функцій правосуддя, ролі суду й судді в суспільстві.

Започатковують цю співпрацю з нагоди 15-річчя прийняття Кодексу адміністративного судочинства України і початку діяльності адміністративних судів.

У межах проєкту передбачається участь суддів і працівників апарату суду в тематичних уроках, зокрема в онлайн-режимі; проведення інтерактивних навчальних заходів у залах судових засідань у приміщенні Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду; проведення зустрічей із суддями та працівниками апарату суду в школах, а також в онлайн-режимі; проведення серед учнів 9–11 класів щорічного літературного конкурсу з питань адміністративного судочинства; організація екскурсій для старшокласників у Верховному Суді.

Із пропозиціями щодо проведення таких заходів учителі можуть звертатися до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за електронною адресою: DerevytskaNV@supreme.court.gov.ua.

 

Верховний Суд України