Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Венеційська комісія надасть висновок до законопроекту № 3711

19 серпня 2020, 11:03

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков направив до Венеційської комісії проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування» № 3711.

Про це йдеться на сайті Венеційської комісії.

Нагадаємо, що Венеційська комісія надає висновки про відповідність законопроєктів європейським стандартам та цінностям.

З набранням чинності Законом України № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» були припинені повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а з огляду на недоліки законодавства — сформувати склад ВККСУ неможливо.

Конституційний Суд України своїм Рішенням № 4-р/2020 від 11 березня 2020 року визнав ряд положень Закону № 193-ІХ такими, що не відповідають Конституції, та рекомендував Верховній Раді України невідкладно привести Закон у відповідність до цього Рішення.

19 червня 2020 року Президент України подав до Верховної Ради України як невідкладний законопроєкт № 3711.

ВРП відповідно до пункту 15 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» надала консультативний висновок щодо законопроєкту № 3711, який був надісланий до Офісу Президента та профільного парламентського комітету.

Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Верховний Суд України, Комітет з питань правової політики Верховної Ради України загалом підтримали законопроєкт № 3711.

 

Прес-центр судової влади України