Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 63 від 11 серпня 2020 року

11 серпня 2020, 15:53

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 11 членів Ради: А.Овсієнко, О.Маловацький, М.Худик, Л.Швецова, Ю.Артеменко, О.Блажівська, П.Гречківський, В.Матвійчук, В.Говоруха, О.Прудивус, Т.Розваляєва.

 

  1. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора Мамедова Гюндуза Айдиновича про тимчасове відсторонення судді Городищенського районного суду Черкаської області СИНИЦІ Людмили Павлівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності та звернутися до Генерального прокурора щодо виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими вчинено дії, що порушують гарантії незалежності судді. 
  1. Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 3 серпня 2018 року № 253/пс-18 про переведення судді Київського апеляційного адміністративного суду ПЕТРИКА Ігоря Йосиповича на посаду судді Шостого апеляційного адміністративного суду. 
  1. Вища рада правосуддя вирішила відкласти розгляд заяви ТКАЧЕНКО Тетяни Борисівни про відставку з посади судді Донецького апеляційного суду на іншу дату у зв’язку із заявленням клопотання. 
  1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ЯРОША Сергія Олександровича з посади судді Гуляйпільського районного суду Запорізької області у зв’язку з поданням заяви про відставку. 
  1. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у задоволенні подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про звільнення РАДЧИКОВОЇ Олени Петрівни з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України. 
  1. Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове, на чотири місяці, відсторонення судді Чугуївського міського суду Харківської області КОВРИГІНА Олександра Сергійовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування норм Цивільного процесуального кодексу України при розгляді цивільних справ та норм Кодексу України про адміністративні правопорушення з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді. 
  1. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 15 червня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12...74 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за повідомленнями суддів Одеського апеляційного суду КРАВЦЯ Юліана Івановича та МАНДРИКА Віталія Олександровича. 
  1. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя: 

Овсієнка Андрія Анатолійовича – за повідомленнями суддів:

Жовтневого районного суду міста Харкова МАКАРОВА Володимира Олександровича (вхідний № 6126/0/6-18 від 11 грудня 2018 року),

Балаклійського районного суду Харківської області СТРИГУНЕНКА Володимира Миколайовича (вхідний № 207/0/6-19 від 15 січня 2019 року),

Саратського районного суду Одеської області БУЧАЦЬКОЇ Алли Іванівни (вхідний № 2376/0/6-20 від 18 травня 2020 року); 

Розваляєвої Тетяни Самуілівни – за повідомленням судді Кузнецовського міського суду Рівненської області МАЛКОВА Валерія Володимировича (вхідний № 1322/0/6-20 від 5 березня 2020 року). 

  1. Вища рада правосуддя вирішила відкласти розгляд питання про об’єднання дисциплінарних справ стосовно судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області КОВАЛЯ Анатолія Борисовича.

   Вища рада правосуддя